Dezvaluirile ufologului australian Paul Dean, despre implicarea guvernamentala si militara a SUA, ca raspuns la fenomenul OZN - Actualitate - Stiinta

einformatii.ro - Infomatii utile
Cauta in : Informatii Utile | Catalog Companii | Acte Necesare | Stiri | Director Web | Pe Web

Stiri in Stiri / Actualitate / Stiinta
Dezvaluirile ufologului australian Paul Dean, despre implicarea guvernamentala si militara a SUA, ca raspuns la fenomenul OZN
Dezvaluirile ufologului australian Paul Dean, despre implicarea guvernamentala si militara a SUA, ca raspuns la fenomenul OZN
Dezvaluirile ufologului australian Paul Dean, despre implicarea guvernamentala si militara a SUA, ca raspuns la fenomenul OZN
MAGAZIN: Regulamente militare americane pentru OZN-uri (Autor: DAN D. FARCAS)
Pe 17 decembrie 1969, Fortele Aeriene ale Statelor Unite (USAF) anuntau ca si-au incetat programul de investigare a fenomenului OZN si ca, de aici incolo, nicio agentie guvernamentala, inclusiv cele militare, nu vor mai cerceta rapoarte OZN. Cu toate acestea, documente desecretizate intre timp dovedesc ca anuntul a fost facut doar de ochii lumii si au existat, si in continuare, structuri militare ascunse, care au colectat si analizat acest fenomen. Departamentul Apararii al Statelor Unite (DoD) si componente ale Fortelor Armate produc, in mod obisnuit, regulamente, instructiuni, manuale, directive si orientari, pentru a ajuta la functionarea eficienta si legala a armatei americane. Multe dintre acestea au devenit azi declasificate si facute publice. Intr-un articol, publicat in mai 2017, Paul Dean, un ufolog australian concentrat pe implicarea guvernamentala si militara ca raspuns la fenomenul OZN, se arata surprins ca si regulamentele recentele ale Departamentului american al Apararii contin instructiuni privind OZN-urile, de pilda fotografierea acestora de catre personalul fortelor armate.

Extraterestri sau rachete conventionale?

Un exemplu este Manualul DoD 5040.6-M-1, care contine instructiuni pentru inregistrarea si manipularea materialelor informative vizuale, descriind modul in care fotografiile si imaginile in miscare, obtinute de membrii Fortelor Armate ale S.U.A., trebuie sa fie capturate, transmise si stocate. Manualul acopera nenumarate evenimente si scenarii care se pot intampla personalului militar si altor membri ai DoD, de la imagini din activitati post-batalie, la peisaje naturale. In mod curios, unul dintre subiectele enumerate este fenomenul OZN, alaturi de alte fenomene aeriene neidentificabile. Astfel, sectiunea 21 a capitolului 5 din manual este intitulata OBIECTE NEIDENTIFICATE (OZN) SI IMAGERIA ALTOR FENOMENE AERIENE. Sub acest titlu neasteptat se afirma:
- Urmatorul tabel se refera la imagini pe care sunt inregistrate OZN-uri si alte fenomene aeriene care nu pot fi identificate in mod evident ca aeronave sau rachete conventionale. De asemenea, tabelul prezinta prioritatea atribuita fiecarei categorii de imagini si ofera instructiuni de manipulare.
Respectivul tabel contine doua coloane. Cea din stanga este denumita Descrierea subiectului, iar cea din dreapta Instructiuni. In coloana din stanga sunt mentionate doua categorii de curiozitati aeriene care pot fi fotografiate sau filmate, anume:
- Obiecte zburatoare aeriene care nu pot fi identificate in mod evident ca avioane conventionale si
- Fenomene aeriene (inclusiv lumini in miscare si fenomene similare).
Coloana din dreapta, care contine prioritatea, ca importanta pentru astfel de imagini, precum si instructiunile de manipulare, prevede:
- Normal. Furnizati copii sau dubluri, dupa cum este necesar, comandamentelor locale si superioare. Manipulati imaginile inregistrate de aparatele foto in conformitate cu Anexa 2.
Se stabileste astfel, cu mare claritate, ca Departamentul Apararii isi exprima interesul pentru imagini OZN, cerand personalului sau sa le inregistreze. Este semnificativ si faptul ca sunt enumerate nu una, ci doua subcategorii de obiecte zburatoare neidentificate. Aceste subcategorii acopera practic orice exemplu de activitate aeriana neobisnuita raportata vreodata. Asadar -constata Paul Dean - putin s-a schimbat de-a lungul anilor, in privinta interesului manifestat de armata fata de acest fenomen. Dupa cum se stie, timp de decenii, toate intalnirile OZN au fost raportate oficial de catre personalul militar, iar rapoartele, care includeau si imagini fotografice, au fost trimise la birourile dedicate monitorizarii si investigarii fenomenului. De exemplu, Regulamentul Fortelor Aeriene 200-2, Spionaj, Raportarea obiectelor zburatoare neidentificate (AFR-200-2), promulgat de secretarul pentru USAF pe 26 august 1953, defineste un OZN ca fiind:
- Orice obiect aerian care, prin performanta, caracteristici aerodinamice sau obisnuite, nu este conform cu niciun tip de aeronava sau tip de racheta cunoscut, sau nu poate fi identificat ca un obiect familiar.
AFR 200-2 solicita, de asemenea, daca era posibil, si dovezi fotografice, precizand:
- Toate filmele originale, inclusiv, ori de cate ori este posibil, atat c├│piile, cat si negativele, vor fi denumite sau identificate in mod corespunzator, prin locul, ora si data incidentului la care se refera.
Un alt exemplu in care obiectul interesului este clar definit este REGULAMENTUL FORTELOR AERIENE 80-17, OBIECTE ZBURATOARE NEIDENTIFICATE (OZN). Promulgat pe 19 septembrie 1966 de catre secretarul USAF, acest regulament plasa raportarea OZN in cadrul Directiei pentru Stiinta si Tehnologie (AFRST), in subordinea unui adjunct al sefului Statului Major al USAF. La 8 noiembrie 1966, AFR 80-1 a fost modificat in AFR 80-17A, reflectand implicarea Universitatii din Colorado in studiul fenomenului. Pe pagina 1, definind termenii folositi, scrie:
- (a) Obiecte zburatoare neidentificate: Orice fenomen sau obiect aerian care este necunoscut sau pare neobisnuit observatorului,
- (b) Obiecte/fenomene familiare sau cunoscute: Avioane, lumini de aeronave, corpuri astronomice (meteori, planete, stele, comete, Soare, Luna), baloane, pasari, focuri de artificii, rachete, sateliti, fenomene meteorologice.
In decembrie 1969, secretarul USAF, Dr. Robert C. Seamans Jr, anunta ca proiectele de urmarire a OZN-urilor nu se mai justifica, prin ratiuni de securitate nationala, intrucat niciun OZN raportat, investigat si evaluat de Fortele Aeriene nu a fost dovedit vreodata ca o amenintare pentru securitatea noastra nationala. Cu toate acestea, zeci de ani mai tarziu, regulamentele militare solicitau inca imagini, fotografice sau in miscare, ale OZN-urilor.

Comandamente militare

Nu exista practic nicio diferenta intre definitiile OZN din anii 1950 si 1960 si cele stabilite in 2002. Desi OZN-urile nu ar trebui sa mai fie o problema pentru securitatea nationala si, aparent, armata americana nu se mai ocupa de rapoartele OZN, totusi ea este instruita, in continuare, sa colecteze si sa distribuie imagini ale OZN-urilor. Avand in vedere pozitia guvernului american privind controversa OZN, militarii americani ar trebui sa evite chiar termenul OZN. Este notabil si faptul ca, alaturi de acceptia traditionala a OZN-urilor, regulamentul enumera si fenomenele aeriene (inclusiv lumini in miscare si fenomene similare). In acest caz nu mai este vorba deci de rachete aparute neasteptat, de vehicule aeriene, cu sau fara pilot, de baloane etc. Nu mai exista nicio indoiala ca DoD cere subordonatilor sai sa ia in considerare intregul spectru numitFenomene aeriene neidentificate. Semnificativ este si faptul ca tabelul privind OZN-urile este prezentat in capitolul 5 al regulamentului, capitol care priveste in mod expres evenimente si activitati in timp de pace. In consecinta, fenomenele OZN si altele neidentificabile sunt asteptate in locuri in care aeronavele de lupta, rachetele, dronele si ceata razboiului sunt inexistente. Cu toate acestea, acelasi regulament cere ca inregistrarile sa fie trimise la esaloanele superioare cat mai repede posibil. Pe 7 iunie 2016, Paul Dean a inaintat forurilor care au emis regulamentul o scrisoare, incluzand o ampla referire la DoD Manual 5040.6-M-1, in care intreba care sunt, mai exact, acele comandamente locale si superioare, desemnate drept destinatare ale imaginilor OZN. Pe data de 5 iulie 2016, Stephanie L. Carr, seful Oficiului pentru libertatea de informare (FOIA) a acelui compartiment, a raspuns la intrebare declarand ca:
- Departamentele militare sau agentiile de aparare care sunt aplicabile anchetei dvs. ar fi serviciile militare si comandamentele diverselor forte.
Au fost anexate liste cu detaliile de contact ale birourilor FOIA ale serviciilor militare ale S.U.A. Si ale comandamentelor celor patru forte: Armata, Fortele Aeriene, Marina si Corpul Marin. Erau enumerate, ca fiind aplicabile anchetei, opt din noua Comandamente Combatante Unificate. Pana in prezent, Dean nu a depus cereri FOIA la niciuna dintre aceste comandamente, dar intentioneaza sa le depuna in viitorul apropiat. El spera sa identifice astfel c├│pii ale unor imagini privind OZN-uri sau fenomene neobisnuite, ca si documentele insotitoare, in masura in care ele nu au fost eliminate intre timp, conform diferitelor programe de distrugere a inregistrarilor. Oricare ar fi situatia, crede Paul Dean, exista o sansa ca actiunea pe care o are in vedere sa duca la rezultate pozitive.

(Sursa: magazin.ro)
(Sambata 13.01.2018 09:28, Mireille Astrid POPA) © estiri.ro
 Alte articole din aceasta categorie
Horoscop: Saptamana 21-27 Ianuarie 2019 (18.01.2019)
Intalniri cu OZN-uri, in 3 tari europene: Italia, Croatia si Anglia (18.01.2019)
Psihologia viitorului: Chintesenta operei lui Stanislav Grof, o carte despre natura constiintei si a psihicului uman (15.01.2019)
CINE ESTE STANSILAV GROF? (15.01.2019)
Previziunile celebrului numerolog si astrolog Mihai Voropchievici pentru saptamana 14 - 20 Ianuarie 2018. (13.01.2019)
Horoscop: Saptamana 14-20 Ianuarie 2019 (10.01.2019)
OZN: Goana dupa tehnologia extraterestra (10.01.2019)
Ce inseamna zapada din vis (09.01.2019)
HUFF: Cele mai tradatoare zodii sunt Capricorn, Fecioara, Scorpion si Varsator (07.01.2019)
UNIVERSURI SECRETE: Marile manipulari din epoca moderna, de Bernard Raquin (06.01.2019)
In urma unei ciocniri dintre Calea Lacteee si o alta galaxie, sistemul nostru solar va fi expulzat catre spatiul intergalactic (06.01.2019)
Previziunile celebrului astrolog si numerolog Mihai Voropchievici pentru saptamana 7 - 13 Ianuarie 2019 (06.01.2019)
Dr Emil Strainu confirma existenta unui tunel pe sub Dunare, in zona Calarasi-Silistra! (04.01.2019)
STUDIU: Femeile zic ca barbatii care stiu sa gateasca sunt la fel de priceputi si in arta amorului (03.01.2019)
Preziceri facute de Medeea pentru luna Ianuarie 2019: Zodii norocoase si zodii ghinioniste in dragoste, la bani si in cariera (02.01.2019)
HOROSCOP: Luna Ianuarie 2019 (31.12.2018)
Previziunea celebrului numerolog si astrolog Mihai Voropchievici pentru anul 2019 (31.12.2018)
Armata americana este extrem de interesata de fenomenul OZN (26.12.2018)
Horoscop: Saptamana 24-30 Decembrie 2018 (26.12.2018)
Previziunile celebrului numerolog si astrolog Mihai Voropchievici pentru saptamana 23-29 Decembrie 2018 (24.12.2018)
 CURS VALUTAR (lei noi)
Luni 21.01.2019
1 EUR +0.18% 4.6975 lei
1 USD +0.16% 4.1192 lei
Toate valutele
Vineri 18.01.2019, BNR
Catalog de companii

Adauga o companie
Companii recent adaugate
ONLY PACK SRL
Braila, Braila, Soseaua Viziru nr. 1
> Comert
PUBSIGN SRL
Braila, Braila, Strada Mihai Eminescu nr. 72
> Marketing si publicitate
LIGIR IMPEX SRL
Braila, Braila, Strada Fabricelor nr. 22
> Difuzare presa
Cele mai accesate companii
PUBSIGN SRL
Braila, Braila, Strada Mihai Eminescu nr. 72
> Marketing si publicitate
NET FOR YOU SRL
Braila, Braila, Strada Calugareni nr. 9
> Telecomunicatii
GOLF SRL
Braila, Braila, Strada Ghioceilor nr. 1
> Dulciuri si delicatese
fhr.ro - Gazduire siteuri
Director Web

Adauga un website
Websiteuri recent adaugate
Blueral Visual - sisteme de securitate si supraveghere video, interfonie
Solutii complete sisteme de securitate, camere de supraveghere pentru interior sau exterior de tip dome, box, IP sau wireless, sisteme de alarma, sisteme de detectie incendiu, alarme antiefractie, montare sisteme de supraveghere video, sisteme de control
> Servicii
Pieseautoesentiale.ro magazin online de vanzari piese auto
Companie specializata in distributia si comercializarea pieselor si accesorilor auto, vine in intampinarea nevoilor dumneavoastra cu o gama diversificata de piese si accesorii auto, atat din punct de vedere al marcilor comercializate.
> Comert
Producator de hartie de ambalat, pungi si coltare hartie
Importam hartie in bobina, diverse sortimente si gramaje, producem si furnizam hartie alba, natur si personalizata in bobina sau taiata in coli, pungi si coltare de hartie.
> Comert
| TOP STELAR | top cele mai votate | top cele mai accesate | siteuri noi | siteuri recomandate | siteuri partenere | A - Z |
Reteaua noastra

© 2002 - 2019 einformatii.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
Pagina generata in 1.6868 sec.